Werken op aluminium dibond

Op zoek naar het beste van het beste? Je hebt het gevonden!

  • Museumkwaliteit
  • Prints op fine-art fotopapier
  • Stevige aluminium panelen
  • Zwevend effect door het blinde ophangsysteem
  • In mat of glans uitvoering

Aluminium dibond prints: Kunstgalerie bij je thuis of op kantoor


Prints in de hoogst mogelijke kwaliteit

Fine-art prints gelijmd op aluminium panelen

Aluminium, ook wel bekend als dibond, is het materiaal dat je kiest als je het beste van het beste wilt hebben. Als je wel eens in een fotomuseum bent geweest, dan heb je aluminium van dichtbij gezien. Werken worden in fine-art kwaliteit geprint op fotopapier. Deze worden verlijmd op stevige aluminium panelen.


Kies een matte of glanzende afwerking

Stevige producten met een strak design

Aluminium kan afgewerkt worden in een matte of glanzende variant. De matte versie zet het werk helemaal centraal. Met de glanzende variant krijgt het werk een extra diepte.

Welke variant je ook kiest, het eindresultaat is prachtig.


Artwork: Zonsopkomst bij de Rotterdam en Erasmusbrug


Dibond met zwevend effect

Het 'blinde' ophangsysteem wordt meegeleverd

Het stevige ophangsysteem zorgt voor een strak zwevend effect!


Wil je de aluminium dibond in het echt zien?     Maak een afspraak in onze showroom.


Meest gestelde vragen over aluminium

Een kunstwerk op aluminium dibond valt in de middelste prijscategorie. Het is goedkoper dan acrylglas, prijziger dan canvas. Afhankelijk van het formaat en werk wat je kiest, wordt de prijs bepaald. Je ziet de prijs direct op de site als je de maat kiest.

Aluminium dibond is een glad materiaal. Wij werken bij aluminium dibond met prints op hoogwaardig fotopapier. Dit fotopapier wordt met druk verlijmd op het aluminium. Hierdoor heb je een zo strak mogelijk resultaat in een hoge resolutie.

Kies je voor een afwerking met glans, dan zie je een lichte structuur.

Het is geen spiegelend effect, het is meer een hoogglans (diffuse reflectie). Heb je veel lichtinval in je kamer? Dan adviseren wij je wel te kiezen voor een matte afwerking.

Het werk wordt geleverd met metalen strips op de achterzijde. We leveren hier ook een losse metalen strip bij. Deze kan je in de muur schroeven en het werk aan ophangen.
Je kan het werk ook ophangen zonder deze metalen strip te gebruiken (plaats de metalen strip achterop het werk op twee schroeven).

Vanwege het ophangsysteem achterop lijkt het werk te zweven voor je muur.

Meer informatie of wil je liever niet in de muur boren? Lees hier meer over werk ophangen.

Bij aluminium dibond wordt het werk geprint op fotopapier. Bij staal wordt de print middels sublimatie aangebracht. Staal kan beter tegen een stootje, en is makkelijker schoon te houden. Aluminium dibond is meer museumkwaliteit.

Het werk hangt ongeveer een centimeter van de muur. Het ophangsysteem achterop plaatsen we niet over de gehele breedte/hoogte waardoor je dit systeem niet ziet. Dit zorgt voor een fraai zwevend effect.

Nee, dat is niet mogelijk.

In het algemeen kan je jouw pakket na 5 werkdagen ontvangen.

Ja hoor, stuur ons even een mail met de foto naar info@werkaandemuur.nl.

De minimale afmeting van aluminium dibond is 20x20 cm en de maximale afmeting is 250x150 cm. Wil je een afwijkende of groter formaat? Neem dan even contact met ons op.

Goed om te weten: De maten die je kiest bij het werk passen zich automatisch aan hoe het je het werk kiest, denk aan vierkant, liggend etc.

Aluminium dibond bestaat uit twee lagen:

  1. Het aluminium dibond paneel.
  2. Hierop wordt een fine-art kwaliteit foto print verlijmd.

Deze opbouw zorgt niet alleen voor stevigheid, hierdoor kunnen we ook de museumkwaliteit realiseren.

Aluminium dibond kunnen we afwerken in een glans of matte variant. Wil je dat de foto helemaal centraal staat met zo min mogelijk reflectie? Kies dan voor de matte variant. De hoogglans variant heeft iets meer diepte.

De glanzende variant geeft een diffuse reflectie.

Nee, werken worden in fine-art kwaliteit geprint op fotopapier. Deze worden verlijmd op stevige aluminium panelen. Dit geeft een hogere printkwaliteit dan een print direct op aluminium dibond, die veel fotografen prefereren.

Maak je aluminium dibond schoon met een droge doek, bijvoorbeeld een micro vezeldoekje.

Nee. Je ziet het werk hetzelfde als op je scherm. Dit omdat wij de foto printen op fotopapier en deze verlijmen op het aluminium dibond paneel.

Nee dit is niet mogelijk. De print is verlijmd op het aluminium dibond, en niet te verwijderen.

Een aluminium dibond in de maat 145x100 cm met ophangsysteem weegt ongeveer 7 kg.

Nee. Het aluminium dibond verlijmen we op een stevig aluminium dibond paneel. Tevens zorgen de metalen strips achterop ervoor dat het niet krom trekt.

Aluminium wordt stevig verpakt in plastic bubbelwrap en karton. Een koerier komt het pakket bij ons ophalen en brengt het direct bij jou thuis of op kantoor.

We werken met koeriersdiensten die gewend zijn om met kwetsbare pakketten om te gaan, dus dat zit wel goed. Ben je niet thuis? Dan laat de bezorger een briefje achter en kan er een afspraak gemaakt worden om een nieuwe levering te plannen.

Natuurlijk kan er altijd iets gebeuren tijdens een verzending. Is je pakket toch beschadigd tijdens transport, neem dan contact met ons op en wij lossen dit dan snel en correct op.

De maten die je kiest bij het werk, passen precies bij het werk. Er wordt dus niet gesneden in het werk, of het werk wordt niet vervormd.

Een andere verhouding of maat kan zeker. Neem contact met ons op, en dan helpen we je graag verder.Werken op aluminium bij klanten aan de muur

Klantfoto: Stilleven in 't groen, vtwonen van Monique van Velzen
Klantfoto: Seasons van Gena Theheartofart
Klantfoto: Intens landschap van Eva van den Hamsvoort
Klantfoto: All Happy Connected People  van Atelier Paint-Ing
Klantfoto: Blush van Jacky .
Klantfoto: Deventer  Skyline Lebuinus kerk avond fotografie van Han Kedde
Klantfoto: Niet helemaal verlaten van Perry Wiertz
Klantfoto: De Kuip  van Rien van Bodegom
Klantfoto: Brooklyn Bridge in New York City van Wout Kok
Klantfoto: De Nachtwacht,Rembrandt van Rijn van Rembrandt Harmensz. van Rijn
Klantfoto: Bob Dylan van Michiel Folkers

Wij kochten een prachtige foto, formaat 200 x 100 cm, op dibond aluminium met plexiglas. Alle bezoekers van onze woning zijn echt verbijsterd over de kwaliteit van dit kunstwerk! Ook qua service en opvolging, zelfs na de aankoop en levering, zijn wij uitermate tevreden!

Recensie door Philip Debersaques op 21 juni


Heb je op deze pagina gevonden waar je naar op zoek was?

Ja